Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personalen fick inget besked

GÄVLE - Det känns lite snopet. Vi hade räknat med att få veta vem som skulle ta över, säger Margitta Forsberg, som efter 28 år som kommunanställd ska byta arbetsgivare nästa år.

Annons
Politikernas beslut var väntat, men så många fler besked fick inte de anställda på mötet.
- Det mesta visste vi nog innan, säger Margitta Forsberg, som tillsammans med de övriga 350 anställda får vänta i några veckor till på klarare besked om framtiden, om arbetsvillkor och övergångsregler.
De anställda är garanterade sysselsättning för den nye arbetsgivaren i ett år. Vad som händer sedan är oklart, men förvaltningschefen Svante Bertilsson utgick ifrån att det blir förändringar i verksamheten.
- Men det hade det blivit även om den hade varit kvar i Gävle kommun, sa han.

Nämndens ordförande Lars Horn poängterade att det med nya ägare också finns en chans att antalet anställda ökar.
- Den möjligheten finns inte om verksamheten blir kvar inom Gävle kommun.
Flera av de anställda tyckte att mötet var obefogat eftersom så många frågetecken återstår. Oron finns kvar, men också förhoppningar.
Karl-Erik Lönnkvist, anställd på storköket, räknar med att de nya ägarna kommer att rationalisera verksamheten. Men han är inte orolig för framtiden.
- Jag är inte det minsta bekymrad. Det här var väntat.

Sven-Olof Ekman
026-15 96 42
svenolof.ekman@gd.se