Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personalen går sönder

Så har studien kommit, den vi alla vetat om redan... Nämligen att allt fler blir utbrända när personalstyrkan minskar. Det är ju självklart! Maskiner behandlas bättre än levande varelser, tyvärr.

Om en maskin kan tillverka 100 bitar i minuten så kanske du kan pressa den till 120 bitar/minut under ett kort tag, sedan går den sönder, det begriper alla ganska lätt. Samma sak med människor, om man pressar dem för mycket under för lång tid så går vi också sönder, men det begriper man däremot inte! Märkligt.

Så länge personal betraktas som utgifter i budgeten kommer vi aldrig tillrätta med problemet. Personalen är en TILLGÅNG! Utan den kan företaget aldrig sälja sina varor/tjänster.

Det kanske är dags för något slags bonussystem med personalpoäng; minus i resultatet för antal långtidssjukskrivna med viss diagnos och plus för resurser som läggs på personaltrivsel/friskvård som ger resultat i frisknärvaro. Om det syns i det ekonomiska resultatet så blir det nog ändring ganska snart. Det finns inget som talar ett så tydligt språk som ekonomin i dagens samhälle.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare