Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personalen på Parkbadet hotas

SANDVIKENSlänger du ut mig så dödar jag dig.Sådana hot har blivit vardag för de anställda på Parkbadet.

Annons
- Det har blivit mycket tuffare den här säsongen, säger badchefen Christina Jäderberg. Varje vecka måste vi avvisa någon och varje månad förekommer allvarliga hot.
Ett av de senaste fallen gäller ett par tonårstjejer som inte följde badhusets regler. Efter upprepade tillsägelser avvisades de från Parkbadet.
- Efter mycket om och men fick vi ut dem, men de tog sig in igen och spottade badvakten i ansiktet och hotade att döda nästa gång, säger Christina Jäderberg.

Hot polisanmäls
Hennes inställning är att alla hot ska polisanmälas, av principskäl. Hon är inte rädd
att hoten ska genomföras, men förskräckt över att arbetsklimatet blivit så hårt och att förändringen är så tydlig.
- Av säkerhetsskäl måste vi ha regler på till exempel äventyrsbadet, och det är vårt jobb att se till att de efterlevs. Man ska inte behöva vara rädd för att säga till, menar Christina Jäderberg.
Hon har kontaktat polisen för att be någon komma på ett personalmöte och diskutera hur man kan komma till rätta med problemen. Personalen behöver utbildning i vad de får och inte får göra, vilka befogenheter de har när de till exempel vill slänga ut en besökare.

Väktarutbildning
På äventyrsbadet i Södertälje har alla badvakter sedan några år tillbaka väktarutbildning.
- Det skulle vara för jäkligt om vi behövde gå så långt. Hellre då att vi tar tag i det här innan det blir ett problem vi inte kan hantera, säger Christina Jäderberg.
HANNA JANSSON
026-27 75 93
hanna.jansson@gd.se