Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personligt stöd

GÄVLE
Nye SSU-ledaren och tidigare gävlebon Ardalan Shekarabi miste i går en av sina största politiska förebilder. Anna Lindh var den populäraste regeringsmedlemmen hos de unga socialdemokraterna och en av de starkaste ledarna SSU har haft.

Annons
Dessutom blev hon ett stöd rent personligt för Ardalan Shekarabi de sista veckorna.
- Hon har verkligen tagit sig tid och velat hjälpa mig sedan jag blev vald. Hon ville träffa mig nästa vecka för att ge mig råd om arbetet i SSU.
De har båda varit ledare för SSU i Uppsala län och studerat juridik vid universitetet.

Stark samhörighet
- Jag kände en stark samhörighet med henne. Hon var en viktig förebild, säger han.
På torsdagsmorgonen var han med om ett mycket känslosamt möte på SSU:s kansli i Stockholm. Alla församlade var chockade och grät. De försökte förstå det som hänt. Men det är inte lätt att acceptera att något så fruktansvärt har inträffat, att landets utrikesminister mördas i ett varuhus i centrala Stockholm en vardagseftermiddag.
Ardalan Shekarabi tycker att socialdemokratin nu har tappat sin starkaste företrädare i landet. Dessutom var Anna Lindh en stark europeisk politiker, som spelade en avgörande roll för att stoppa kriget i Makedonien för några år sedan, menar han.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson_gd.se