Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personrånen har minskat i Gävle

Efter ungefär två månaders intensivt arbete med att bekämpa vågen av personrån som svept över Gävle är polisens rånkommission nu nedlagd.

I de flesta fall hittade kommissionen misstänkta rånare. Ett antal av dem har redan fått sina domar. Några har friats i brist på bevis.

Omkring 15 poliser har slitit hårt medan de senaste månadernas polisanmälningar om rån avlöst varandra. I dag är den värsta vågen över.

– Rånkommissionen upphörde till jul. Vi hade då inte ärenden i den utsträckning att den behövdes längre. Men uppstår det en ny brottsvåg är det inget som hindrar att vi tar ett beslut om en ny kommission. Det gäller inte bara rån, det kan vara även andra brott, säger Mikael Hedström vid Gävlepolisen.

Han säger att polisen stärkt resurserna på ungdomsbrottssidan, där många personrånsutredningar annars brukar hamna eftersom gärningsmännen oftast är ungdomar.

– Vi försöker vara flexibla och fattar aldrig permanenta beslut om olika kommissioner. Vi tar ett beslut när det uppstår en sån situation som det varit med rånen.