Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peter LeMarc

Peter LeMarc har alltid varit så bra på att skriva där han går och står. Vardagsbetraktelser kryddat med den stora kärleken.

Och nu har han verkligen stoff att ösa ur. Han har slagits mot cancern och sett två nära vänner gå bort, vilket förstås tar plats på skivan.

Det är många tankar som virvlar runt i LeMarcs huvud. I låt efter låt speglar han hopplösheten när allt ser som mörkast ut och den stora förvåningen när han inser att livet kanske inte varar för evigt. Det är en stark skiva och mycket starka texter.

Den lika omtalade som vackra ”Memphis i himlen” om musikjournalisten Lennart Persson som gick bort häromåret är både vacker och hjärtskärande på samma gång.

Men han vore inte Peter LeMarc om man inte trots det mörka temat ändå skymtat ljus och hopp mellan raderna och i den musikaliska tonfallet. Det finns en morgondag, han har kommit ut på andra sidan och verkar väldigt tacksam över det.

MIKAEL FORSELL