Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Petter

Han säger att han tröttnat på frågor om hur länge det går att hålla på som rappare. Det har han gjort med all rätt. Petter är en artist som under hela sin karriär mognat in i rollen som textförfattare och musiker. På ”En räddare i nöden” uppvisar han en ärlighet och en sårbarhet som är svår att föreställa sig att en 22-åring skulle mäkta med.

Visserligen präglas en del låtar fortfarande av en något tröttsam jargong men Petter lyckas, för det mesta, säga det han vill säga rakt ut. Framförallt kärleksförklaringen ”Gör min dag” och hyllningen till vännen DJ Sleepy ”U&Me” är exempel på en koncentrerad och självutlämnande textförfattare. Petter jobbar på sätt och vis i motvind i hiphop-Sverige. Det är inte särskilt underground att växa upp på Södermalm och åka på skidsemestrar till Kanada. Men Petter visar också att den svenska hiphopen tagit sig genom lagren och blivit en bred företeelse. Det är också anledningen till att han kan fortsätta göra det han gör i många år till. Man behöver inte alltid slå ur underläge för att vara angelägen och beröra de som lyssnar.

Niklas Kjellberg