Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Philipsontomten ska få liv

HSB har köpt den så kallade Philipsontomten av CA Fastigheter. Planerna är ett tornliknande hus och lägre hus runt om. Byggstarten beräknas bli 2017.

CA Fastigheter, som tidigare ägde tomten, hade tillstånd att bygga 200 lägenheter på den så kallade Philipsontomten vid södra Skeppsbron där Cloettas godisfabrik tidigare låg. Men det blev aldrig några lägenheter. Nu väcks planerna till liv igen när HSB köpt tomten. Köpet blev klart under onsdagen.

– Vi tror på Gävle och att efterfrågan på nybyggda bostäder kommer att öka. Det ser vi med erfarenhet från Gävle Strand, säger Anders Wallner, nyproduktionsansvarig HSB Södra Norrland.

Anders Wallner säger också att det handlar om bostadsrätter i första hand men att det kan bli några hyresrätter. Storleken på lägenheterna är inte fastställt än men Wallner nämner blandad kompott. De övre våningarna i tornhuset kommer att få havsutsikt.

HSB skriver i sitt pressmeddelande att de kommer att ta hänsyn till områdets industrikaraktär