Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pjäs om Wilhelmina Skogh i stationshuset

STORVIK
I helgen ges en alldeles speciell teaterföreställning i Storviks stationshus. Den handlar om legendariska Wilhelmina Skogh.

- Bollnäs teaterverkstad har arbetat med projektet i 18 månader, berättar Lena Glimmerbeck, ordförande i Wilhelminas framtidsförening.
Pjäsen heter "...Men den stora örnens vingar". Två föreställningar ges i Storvik. Sedan blir det föreställningar på Järnvägsmuseet i Gävle, i Lingbo, Bollnäs, Rättvik och eventuellt i Stockholm.
Wilhelmina Skogh började sin framgångsrika krögarkarriär i Storvik. Hon var också verksam i Gävle på legendariska Fenix vid Södra Kungsgatan.
Föreställningen ges i väntsalen i Storviks stationshus. Teaterverkstaden kommer med 14 skådespelare. Sju personer sköter kringarrangemangen.
- Scenen tar upp halva väntsalen, men jag tror ändå att varje föreställning ska kunna ses av 75 personer, säger Lena Glimmerbeck.
JÖRGEN LARSSON