Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Plakat - och paraplyer

SANDVIKEN
Irak och EMU var två huvudteman under första maj-firandet i Sandviken.
Men uppslutningen var sämre än vanligt. Kanske beroende på ett ihärdigt regnande.

Annons
Omkring 150 socialdemokrater tågade till stadsparken och knappt 100 vänsterpartister och syndikalister marscherade tillsammans till Krysset.
Liksom i Gävle var huvudtalarna Pernilla Zethraeus för vänsterpartiet och Ulrica Messing för socialdemokraterna. Socialdemokraternas första maj-firande hölls på grund av regnet inne i Bessemergymnasiets idrottshall i stadsparken. LO-fackens ordförande i Sandviken, Peter Almén, inledde med ett kort hälsningsanförande där han tog tillfället i akt att rikta en del kritik mot den socialdemokratiska regeringens beslut om att inte höja taket i sjukförsäkringen. Han nämnde också Kommunals strejk.
- Nu är det dags att vi i arbetarrörelsen ställer upp och visar solidaritet med kamraterna i Kommunal.
Även biträdande näringsministern Ulrica Messing var inne på Kommunals strejk. Hon sa att när det är stor oro över ekonomin och framtiden så ställs den socialdemokratiska politiken på sin spets. Hur ska pengarna fördelas?
- Vi kommer att genomföra alla löften vi gick till val på under den här mandatperioden. Men vi kommer att göra det i den takt som är möjlig.
På syndikalisternas möte talade bland andra Lena Barrow.
Vänsterpartiets huvudtalare Pernilla Zethraeus, partisekreterare för vänsterpartiet, tog upp EMU och uppmanade till en nej-röst i höst. Hon uppmanade även till stöd för kommunalarbetarnas strejk.
I Ockelbo talade landstingsrådet Ann-Margret Knapp samt SSU:s Linea Hurtig.
I Hofors första maj-talade kommunalrådet Marie-Louise Dangardt.

Karin Bergkvist
026-27 75 98
karin.bergkvist@gd.se