Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Planerad tömning är billigare än oplanerad

Från och med i år finns möjligheten för hushåll med sluten avloppstank att betala 900 kronor för varje tömning, om man i förväg meddelar hur många tömningar man behöver och när.

Om du behöver en extra tömning utöver de redan anmälda så kan naturligtvis Gästrike Återvinnare utföra denna. Då tar vi ut en avgift på 238 kronor, eftersom det blir en extra körning.

Du som inte kan eller vill schemalägga din tömning utan i stället vill beställa dem vid behov kan göra så. Då betalar du 1 138 kronor för varje hämtning.

Varje år utförs ungefär 11 000 tömningar av enskilda avloppsanläggningar. För att det ska göras med minsta möjliga miljöbelastning och kostnadseffektivt, behöver körningen planeras i god tid.

Beställningar med kort varsel innebär ofta extra körning och extra kostnader. Därför har vi lagt avgifterna så att planerad tömning är billigare än oplanerad.

För de allra flesta innebär det en möjlighet till sänkt avgift. Jag beklagar att brevet vi sänt ut har uppfattats på ett negativt sätt av insändarskribenten.

Thomas Nylund

Gästrike Återvinnare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare