Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Plötsligt var jag arbetsför igen – läkarintyget gällde inte

Jag bestrider härmed försäkringskassans bedömning att jag är fullt frisk, utförsäkra mig och dessutom frånta mig min SGI, sjukpenningsgrundande inkomst, sedan 8 juni 2016. Det betyder att jag har varit utan sjukersättning i mer än ett halvår trots att jag fortfarande är sjukskriven!

FK grundar sitt beslut på okunskap om kroniska sjukdomar och ignorerar läkares sjukintyg!

Hur kan en person komma fram till att min arbetsförmåga inte är nedsatt till minst en fjärdedel utan att ens ha träffat mig?

Jag har varit sjukskriven med läkarintyg sedan fyra år tillbaka men plötsligt i juni drogs min sjukersättning in av en tjänsteman som själv bestämde att jag var frisk och skulle till Arbetsförmedlingen för att söka jobb!

Jag protesterade och ville diskutera mitt fall men det var redan bestämt!

När jag pratade med en annan handläggare rådde han mig att byta läkare – men det får jag egentligen inte säga, sa han. Jag blev synnerligen förvånad, kontaktade chefen på FK och bad henne titta på mina sjukintyg eftersom kontoristen även refererat till ett gammalt intyg, men hon kunde bara beklaga att hon varit otydlig.

En bekant skjutsade mig till psyket efter det beskedet, trodde jag skulle få hjärnblödning av raseri och hela min ekonomi raserades eftersom jag är ensamstående. På psyket tittade två läkare på mina sjukintyg, skakade på huvudet och sa att det var glasklart att jag inte var arbetsför och därmed berättigad till sjukskrivning. De skrev intyg som jag skickade till FK men det ignorerades för där hade de har redan bestämt att jag skulle svälta ihjäl och bli utan bostad.

När jag inte klarade av att söka ett arbete på AF blev jag även nolltaxerad.

Nu förstår jag att regeringen är desperat, det fattas 50 miljarder som ska sparas in på de svaga grupperna i samhället som inte orkar protestera. Läs alla insändare i press och ledarskribenterna I Arbetarbladet.

FK har fått i uppdrag att urskillningslöst utförsäkra de sjuka för att spara pengar åt staten. Det lönepremieras enligt en avhoppad chef på FK. Inte undra på att det står 6 000 i kö för att få sin rätt prövad!

Jag bara konstaterar att det finns varken heder eller samvete längre i vårt välfärdsland och därför har jag heller ingen större förhoppning om att få min rätt för ni har väl också samma uppdrag från regeringen att vi sjuka ska förintas?

Ett offer

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare