Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Poäng som tar Valbo upp på säkrare mark

Valbos damer tog i går tre viktiga poäng efter 2–0 mot Alnö 2.

Bortalaget från Sundsvall låg inför gårdagens match en placering efter Valbo och segern innebär att Valbo nu ligger på säkrare mark i tabellen.

– Vi kontrollerade matchen från start, sa Nicklas Ivarsson, tränare i Valbo när han också konstataterade att Valbo avancerade i tabellen.

Valbo tog tag i spelet direkt vid avspark och höll i det matchen igenom. Bollinnehavet var stort för hemmalaget till en början, men man hade problem att skapa målchanser.

1-0 kom efter tjugo minuters spel då Valbos snabba forward Malin Vikström sprang ifrån Alnös backlinje och på en fint slagen passning kunde hon enkelt placera in första målet. Det var också den enda riktigt farliga målchansen i den första halvleken.

Gästerna var väldigt lite på Valbos planhalva och Valbos försvar ska också berömmas då man spelade exemplariskt hela matchen.

Andra målet kom tio minuter in i den andra halvleken när Valbos andra forward Emily Claw snubblade med sig bollen förbi försvarare och målvakt och kunde till slut lägga in bollen i öppet mål. Det var spiken i kistan.

Valbo tog tre välförtjänta poäng och spelar härnäst borta mot Edsbyn nästa lördag.

– Vi var effektiva idag och kunde säkra segern, sa Ivarsson.

William Henriksson

VALBO–ALNÖ IF 2 2-0 (1-0)

Måenl: 1-0 (20) Malin Vikström, 2-0 (55) Emily Claw

Domare: Christer Sterner, Sandviken.

Valbos tre stjärnor

Linn Westerdahl

Josefine Blom

Emma Sundin