Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polis i dramatisk jakt på frontlastare

SANDVIKENSandvikenpolisen var i går morse ute på en dramatisk biljakt. För bilen stod polisen. Det andra fordonet var en traktor.

Tidigt på tisdagsmorgonen larmades Sandvikenpolisen av Bollnäspolisen. En traktor, en frontlastare, hade stulits i Lilltjära i Bollnäs och kördes troligen söderut mot Ockelbo och Sandviken.
En polispatrull ryckte ut från Sandviken och mötte traktorn söder om Ockelbo. Trots att polisen tydligt signalerade att föraren skulle stanna körde traktortjuven vidare.
I stället styrdes frontlastaren ut mitt i vägen så att polisbilen omöjligt kunde komma förbi. Dessutom började föraren höja och sänka traktorns gafflar.
En Saab, som polisen tror kan vara en följebil, vek av mot Oslättfors medan traktorn fortsatte mot Sandviken.
Polisen kallade på förstärkning från Gävlepolisen. Vid Västanåsen mellan Högbo och Sandviken hade vägen spärrats av och en bilkö hade bildats. När traktorns förare hotfullt svängde fram och tillbaka för att ändå komma emellan bilarna såg en av bilisterna det som säkrast att backa undan. Det gjorde att traktortjuven kunde svänga in på en skogsväg. Där rammade fordonet en vägbom och kördes vidare mot Böle i Högboområdet.

Styrde mot polisbil
När polisbilen till slut lyckades spärra av vägen körde traktorföraren rakt mot bilen vilket fick de båda poliserna att fly bilen. Men där bestämde sig ändå tjuven för att stanna.
Det var en 26-årig man från Uppland som därefter beordrades ur bilen och kunde gripas utan dramatik. Han är nu anhållen, misstänkt för stöld, skadegörelse, drograttfylleri och möjligtvis även vårdslöshet i trafik.
26-åringen erkänner att han stulit traktorn på ett industriområde i Bollnäs. Däremot förnekar han att han skulle ha varit påverkad.
- Vi har frågat vad han skulle ha haft för mål med färden och vad han skulle använda traktorn till. Han har sagt att han inte haft något mål och att han bara skulle ha traktorn för eget bruk.
- Han vill inte säga hur han tagit sig från Uppland till Bollnäs eller om någon annan är inblandad, säger turlagschef Jan Dandanelle vid Sandvikenpolisen.
Polisen utreder nu saken vidare och ska höra mannen igen.
SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander_gd.se