Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polis skadade dator i jakt på barnporr

GÄVLEI början på januari hittade polisen misstänkt barnporr i en dator i samband med en husrannsakan.Nu får datorägaren 4 000 kronor i ersättning från polisen eftersom datorn skadades vid undersökningen.

I början av året greps den 22-årige Gävlebon sedan han stoppats i en bil. Enligt uppgift hade han 50 gram torkad svamp på sig som polisen misstänkte var knark.

Husrannsakan
När polisen strax efter gripandet gjorde en husrannsakan hemma hos 22-åringen hittade de ett register med 124 kontokortsnummer och misstänkta barnporrbilder. Man fann även ecstasy.
Polisen misstänkte länge att nummerregistret var en förberedelse för att handla med korten. Men man har fått släppa de misstankarna eftersom 22-åringen hävdar att han haft numren i datorn för att tillverka ett förfalskningssäkert konto som han tänkte söka patent på.

På analys
Bilderna med misstänkt barnporr har skickats till Rikspolisstyrelsens barnporrgrupp för analys. Än har man inte fått svar därifrån.
Däremot har 22-åringen fått svar från polisen efter att han påtalat att de skadat datorns moderkort och processor.
"Ingen av de som har hanterat datorn har någon vetskap om att datorn skadats eller hur detta kan ha gått till. Då datorn har hanterats av ett flertal personer kan det inte uteslutas att den har skadats", skriver polisen i ett brev där de slår fast att 22-åringen bör få ut sina 4 000 kronor.

MARIAM NARAGHI
026-15 96 39
mariam.naraghi