Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisanmälan mot tjänstemannen dröjer

GÄVLE
Den tjänsteman i Brynäs som misstänks för ekonomiska oegentligheter varslades i går om avsked. Men klubben har fortfarande inte gjort någon polisanmälan mot mannen.

Att den dröjer och att klubben inte kunnat reda ut hela omfattningen beror enligt klubbdirektören Roland Henning på tidsbrist.
- Vi har inte haft resurser. I föreningslivet är det tiden som saknas, och om det dröjer en dag eller två har nog ingen betydelse, säger Roland Henning.
Han vill fortfarande inte säga hur mycket pengar som föreningen förlorat på grund av de misstänkta oegentligheterna, men han tillbakavisar uppgiften om att det rör sig om 200 000 kronor.
- Det är inte den summan det handlar om i dag, säger Roland Henning.
Enligt honom har klubben en siffra på de hittills upptäckta oegentligheterna, en siffra som man i går inte ville offentliggöra. Den siffran kan bli större i takt med att klubben och så småningom polisen letar bakåt i tiden.
- Det är svårt att säga när vi vet mer, säger Brynäs ordförande, Anders Hedin.
Reaktionerna efter uppgifterna om fifflet i föreningen har varit blandade, men enligt Roland Henning har flera uppskattat att föreningen själv gått ut med information om de ekonomiska oegentligheterna.
- Ingen vill att vi ska gå och lura på det, säger Roland Henning.

SVEN-OLOF EKMAN
026 - 15 96 42
svenolof.ekman@gd.se