Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polischef från Gävle anmäld för tjänstefel

I mitten av förra veckan när en högre polischef från Gävle besökte Strandbaden i Årsunda blev han rejält berusad och hotfull och anklagade ordningsvakterna för bland annat langning.
– Efter den föredragning jag fått har jag gjort en anmälan om tjänstefel, säger närpolischef Glenn Hillman.

En högre polischef från Gävle, underställd Glenn Hillman, kom som privatperson med några kollegor till Strandbaden i förra veckan.

Mannen fick tillrättavisas av ordningsvakterna tre gånger då han tog ut mat och dryck från restaurangområdet. Mannen började sedan anklaga gästerna vid bordet intill för att de bjöd barn på alkohol.

Ordningsvakterna försökte lugna polischefen som då anklagade ordningsvakterna för langning och med sin polislegitimation vill han ha en polispatrull till Strandbaden.

Ordningsvakterna kallade också på polis, men då för att anmäla polischefen som emellertid hade lämnat restaurangen innan poliserna kom. Hans kollegor hade under hela händelsen förhållit sig passiva, enligt uppgifter till Arbetarbladet.

Glenn Hillman vill inte kommentera händelsen, men berättar att polischefen har semester. Han har gjort en anmälan om tjänstefel som nu ligger hos förundersökningsledare på åklagarkammaren i Göteborg som ska utreda händelsen.