Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen efterlyser tips efter rån

SANDVIKENEn 57-årig kvinna misstänks ha blivit drogad och sedan rånad i Sandviken lördagen den 25 maj. Polisen har kört fast i utredningen kring brottet och efterlyser tips eller iakttagelser kring händelsen.

- Det är många frågetecken kring händelsen och vi är intresserade av att komma i kontakt med någon som kanske sett eller hört något som skulle kunna hjälpa oss vidare, säger Maria Pärssinen vid polisen i Sandviken.
Den 57-åriga kvinnan tillbringade kvällen på en krog i Sandviken tillsammans med en väninna. Enligt kvinnan ska de båda ha druckit öl och cider under kvällen med inte i någon större mängd. Vid tvåtiden på natten beställde de en taxi för att åka hem. När kvinnan hade blivit avsläppt vid sin bostad på Nya bruket och taxin åkt vidare med hennes väninna kände hon hur det svartnade för ögonen. Redan under taxifärden ska hon ha känt att hon mådde konstigt. Hon uppger att hon förlorade medvetandet och att hon efter 45-50 minuter vaknade upp. Då var kvinnans väska med plånbok och mobiltelefon borta. Hon säger sig ha varit i det närmaste förlamad i underkroppen och att hon hade svårt att ta sig in i sin bostad. Den 57-åriga kvinnan misstänker att hon tidigare under kvällen blivit drogad på krogen hon varit på. Det ska då ha varit många människor kring kvinnan och hennes väninna, människor som ingen av dem kände.
Taxichauffören säger sig ha sett två personer i 30-årsåldern när han släppte av kvinnan. Kvinnans väska hittades senare slängd ett stycke från platsen, dock utan plånbok och telefon.
SOFIA ÖHLANDER