Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen JO-anmäld efter avhysningen av EU-migranterna – stoppade inte bilar med körförbud

När EU-miranterna avvisades från Sätra körde de till Alderholmen i bilar som är obesiktigade och har körförbud. Nu har en privatperson JO-anmält Gävleborgspolisen för att de inte bötfällde migranterna.

Se tv-klippet från avhysningen.

Enligt anmälan ska polisen inte ha stoppat bilarna och husvagnarna, trots att de enligt anmälaren är både obesiktigade och obeskattade. Anmälaren menar att de bristfälliga fordonen är en fara för allmänheten och att polisen borde ha stoppat dem.

Till SVT Gävleborg säger John Köhler, lokalpolisområdeschef Gästrikland, att det är poliserna som är på plats som får göra bedömingen.

– Vad var viktigast? Vi hade ett grövre brott: olaga intrång, självtäkt och egenmäktigt förfarande som var grövre än trafikbrottet. Han fick göra en avvägning vad han skulle prioritera utifrån den lagstiftning vi har att följa.

Läs mer: EU-migranterna tvingas flytta – nu är de tillbaka på Alderholmen