Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen letar försvunnen

GÄVLE
Ett massivt spaningspådrag sattes på onsdagen in i sökandet efter en 65-årig kvinna som försvunnit från Lund i N Valbo. Man utgår från att hon gått vilse i skogen.

Annons
Ännu vid tiden för GD:s pressläggning var hon inte återfunnen.
Polisen satte omgående efter larmet sent på på eftermiddagen in flera hundpatruller. Man fick också tillgång till en polishelikopter med värmekamera. Den sökte av stora skogsytor på ömse sidor av kvinnans hem.
Kvinnan som söks har gått vilse i området en gång tidigare. Det var i slutet av mars i år. Hon hittades av en hemvärnsman med hund. Hon var välbehållen men rejält nedkyld efter en hel natt i skogen.
Kvinnan, som till och från är förvirrad, hade då gett sig ut på en skogspromenad. Hon klev fel och fastnade med ena benet delvis under en sten. Där låg hon fastklämd i ett antal timmar innan hon lyckades ta sig loss. När helikoptern avbröt för dagen fortsatte poliser, frivilliga och hemvärnsmän sökandet på marken.
Hon hittades den gången en kilometer från sitt hem.
Spaningspådraget efter henne blir även den här gången omfattande under hela natten.
- Vi har nära 30 poliser, hemvärnsmän samt fem polishundar och tre räddningstjänsthundar ute. Är hon inte hittad sätter vi in ytterligare 40 personer på fredag morgon. Vi måste också låta hundarna som är ute nu få vila. Därför har vi lånat in ytterligare hundar från Falun.
Det säger Åke Olsson, länsvakthavande på polisens kommunikationscentral då klockan var 23.45 i går kväll.
- Vi fortsätter söka till dess vi når resultat, slutar han

OLLE HILDINGSON