Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen misstänker mordkomplott

Den 31-åriga kvinnan som misstänks för bildådet i måndags kväll häktades av Gävle tingsrätt. Men hon nekar fortfarande till uppsåt att döda.

Annons

Sent på fredags eftermiddag lät Gävle tingsrätt häkta tvåbarnsmamman som erkänt att hon körde på och allvarligt skadade mannen hon tidigare levt ihop med, men som nu under flera års tid förföljt och misshandlat henne.

Förhandlingen hölls bakom stängda dörrar. Et som ändå blev känt var att 41-åringen, bara en halvtimme innan han träffades av 31-åringens bli, ska ha varit nära att bli påkörd av kvinnans nuvarande pojkvän.

Polis och åklagare misstänker en mordkomplott bakom påkörningarna, snarare än en handling i hastigt mod. Pojkvännen har hållit sig undan sedan i måndags och ansträngningarna att hitta honom har varit fruktlösa.

Den 31-åriga kvinnans advokat, Anna Ling, var förhindrad av sekretess att redogöra för detaljer men sa att hennes klient åberopar nödvärn.

Den 41-årige mannen opererades ännu en gång under natten till fredagen. Anledningen var blödningar i hjärnan. Mannen vårdas på Akademiska sjukhuset där han mellan operationerna hålls nedsövd och andas med hjälp av respirator.

Åtal mot 31-åringen ska vara väckt den 31 juli, men åklagare Birgitta Fernlund kommer sannolikt begära förlängd tid för att bli klar med utredningen.

Bakgrunden till den senaste utvecklingen kan vara att 41-åringen i maj ansökte om stämning mot 31-åringen, för att på nytt försöka få vårdnaden om de gemensamma barnen.