Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen söker nya bevis i kidnappningsmordet – ber jägare om hjälp

 
Kidnappningsmordet
Visa alla artiklar

Utredningen om mordet på 23-åringen beskrivs som den största i sitt slag. Nu ber polisen jägare i områdena kring Sundsvall om hjälp. "Vi eftersöker sådant som vi inte har hittat", säger Johan Bast vid Gävlepolisen.

Annons

I början på april i år kidnappades 23-åringen på Slottstorget i Gävle. Tvådagar senare hittades en utbränd bil norr om Bergeforsen i Timrå och drygt två veckor senare hittades 23-åringens döda kropp i Maj utanför Sundsvall.

Läs också: Bilen hittad utbränd iVästernorrland – inga spår efter mannen

Sammanlagt är nio personer misstänkta för medhjälp till människorov och medhjälp till mord.

I mitten på juni sa chefsåklagare Tora Holst, vid internationella åklagarkammaren att bilden börjarklarna.

– Vi behöver fortfarande göra en hel del förhör och sammanställningsarbete. Det handlar om månader innan vi kan väcka åtal, sa hon då.

Nu ber polisen jägare i områdena kring Sundsvall om hjälp i sökandet på bevis.

– Vi gör det självklart för att vi saknar grejer. Vi eftersöker sådant som vi inte hittat i närheten av den utbrända bilen i Timrå, och där offret hittades i Maj, säger Johan Bast, inspektör och spaningsledare vid Gävlepolisen.

Han fortsätter:

– Det är saker som personen i fråga ska ha haft och som är av intresse.

Läs också: Död man hittad iNjurunda – kopplas till kidnappningen i Gävle

Polisen har skickat ut en uppmaning till personer som vistas i skog och mark i Sundsvallsområdet, där man vill ha hjälp att hitta kläder, mobiltelefon eller liknande som kan ha med ärendet att göra.

– Det finns många i allmänheten som jägare, bärplockare och liknande som vistas i de här områdena och kan vara till hjälp, säger Johan Bast.

Främst gäller det områdena söder om Njurunda, och norr om Timrå.

Läs också: Chefsåklagare Tora Holst om kidnappningsmordet: "Bilden börjar klarna"

Läs också: Detta har hänt – och här är de misstänkta