Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen söker vittnen till butiksrån

Polisen undersöker samband med andra brott i Hofors efter det väpnade rånet mot Time-butiken på onsdagskvällen.
– Det var en inbrottsvåg där i förra veckan, säger Lennart Styrman, kommissarie.

Annons

Enligt vittnesuppgifter från flera personer, bland annat kassörskan som arbetade i butiken, var männen troligtvis mellan 18 och 25 år gamla.

Deras ansikte gick inte att urskilja tydligt eftersom båda männen bar mc-hjälmar. Hjälmarna var flerfärgade, uppger vittnena också.

Under rånet på Bruksgatan hotades kassörskan med vapen. Enligt uppgifter till polisen kan det ha varit fråga om avsågade hagelgevär.

Efteråt flydde rånarna tillsammans från platsen på en motorcykel.

Rånet inträffade vid 20.40-tiden på kvällen eller några minuter senare. Polisen har inte kunnat fastställa den exakta tidpunkten men är intresserade av alla som kan ha gjort iakttagelser på platsen från halv nio på kvällen och framåt.

En brottsplatsundersökning resulterade i spår som ska analyseras för att säkerställa eventuellt dna som rånarna lämnade efter sig.

Det är oklart hur stort rånbytet blev.

– Det vill jag inte kommentera och det är inte fastställt ännu heller, säger Lennart Styrman kommissarie.

Polisen undersöker också samband med annan brottslighet. Exempelvis blev en pojke stucken i ryggen av en man i centrala Gävle för några kvällar sedan. Knivmannen bar hjälm.

I Hofors inträffade dessutom en serie av inbrott under förra veckan. Inbrotten är också intressanta i den pågående rånutredningen.