Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen sökervittnentill brand

– Vi har inte hittat någon naturlig brandorsak, säger närpolischefen Rolf Sundqvist i Sandviken.

GD berättade i torsdags om branden som räddningstjänsten fick larm om strax före klockan fem på onsdagsmorgonen.

Det visade sig att det var tre gamla kulturhistoriskt värdefulla byggnader som brann i ett sommarstugeområde mellan Järbo och Medskogssjön. Förutom ett bostadshus, som används som fritidshus, rörde det sig om ett stort uthus och ett mindre rökeri. Byggnaderna stod i anslutning till varandra. Ingen person befann sig i husen när det började brinna.

När räddningstjänsten kom till platsen var byggnaderna redan övertända och gick inte att rädda.

Polisen gjorde under onsdagen en teknisk undersökning för att försöka ta reda på hur och var branden startade.

– Vi kom inte fram till så mycket annat än i vilket hus branden startade. Med tanke på vindriktningen är det sedan inte osannolikt att elden spred sig till de intilliggande byggnaderna. Men vi vet inte hur det började brinna. Vi har inte lyckats hitta någon naturlig orsak, säger Rolf Sundqvist.

Polisen kommer att ta med en brandhund till platsen. Hunden är tränad att markera brännbara vätskor som bensin eller lacknafta.

– Vi misstänker att någon kan ha tänt på, men ser samtidigt ingen anledning till varför någon skulle göra det. Husägaren har heller inga idéer i den riktningen, säger Rolf Sundqvist.

Polisen kommer även att knacka dörr i området för att höra om någon sett eller hört något.

– Allmänheten är också välkommen att komma med tips, säger Rolf Sundqvist.