Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen tog fiskvagnar vid husrannsakan

GYSINGE
-Det här beror bara på att jag gjort mig osams med åklagaren.
Det säger Roland Edelfeldt, fiskhandlaren från Gysinge som blev av med sina försäljningsvagnar i en husrannsakan i onsdags.

Annons
Han är mycket kritisk till hur polisen hanterat ärendet.
Som Gefle Dagblad berättat tidigare säljer Roland Edelfeldt fisk vid olika rastplatser längs E4:an. Bland annat vid Tallskogen utanför Tierp.

Fel temperatur
Problemet är att miljöinspektörerna från Tierp anmält honom för att hålla fel temperatur i sina kylskåp, och att han saknar tillstånd från Vägverket att sätta upp sina skyltar.
Roland Edelfeldt förklarar att han höll på att komma överens med Vägverket om skyltarna, och att han lovat dem att inte sälja något förrän avtalet var klart.
-Jag har inte sålt någon fisk på en och en halv månad. Det är därför rena rama skämtet att polisen kommer hit och tar mina vagnar och vänder upp och ner på lägenheten.
-Tretton poliser kom hit! De stormade in på gården bara för en sån här grej! Jag undrar vad grannarna tror att jag håller på med!

Bokföringsbrott
Enligt Roland Edelfeldt förklarade polisen att han var misstänkt för bokföringsbrott. Sedan tog de med sig alla hans papper, inklusive de avtal han jobbade på tillsammans med Vägverket. Samt två av hans försäljningsvagnar.
-Nu kan jag inte göra annat än att vänta på deras beslut. Jag tycker att det är lite skumt alltihop, säger han.
Roland Edelfeldt har sålt fisk i över 20 år. De senaste tio åren bland annat på Tallskogens rastplats.
För sju år sedan dömdes han till dagsböter för brott mot speciallagstiftningen. Även då gällde det hans olagliga skyltar.
-Då förlorade jag. Det blev 2 000 i böter. Men jag vill ändå ha en ny rättegång nu. Jag vill ha det här klart en gång för alla, säger Roland Edelfeldt.
MAGNUS LUNDQUIST
026-277598
magnus.lundquist@gd.se