Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen varnar för låtsashantverkare

Hantverkarna ringde på hos det gamla paret och sa att de skulle täta en vattenläcka.
Dagen efter upptäckte de att någon stulit deras pengar.
– Äldre bör vara försiktiga vid oannonserade besök, säger polisens förundersökningsledare Per Sjöberg.

Vid tretiden i fredags knackade någon på hemma hos det gamla paret som bor på Ängkärrsgatan i Hofors. Männen förklarade att de kommit för att täta en vattenläcka i husets källare. Hantverkarna som båda var i 40-årsåldern hade på sig snickarbälten och var mycket trevliga.
Den ene mannen pratade med kvinnan som var ensam hemma när hon öppnade medan den andre mannen gick in i huset. Efter en stund sa männen att felet var åtgärdat och sedan lämnade de huset. Det dröjde en dag innan den 83-årige mannen som bor i huset upptäckte att någon tagit deras pengar och en ring.
Paret kontaktade då polisen och männen är nu misstänkta för grov stöld. Polisen vill gärna komma i kontakt med grannar till paret som kan ha sett de två hantverkarna eller om någon har sett en bil som har cirkulerat i området.
– Det kan ju också hända att någon har haft besök av männen men att de inte har hört av sig ännu, säger polisens förundersökningsledare Per Sjöberg.
Han uppmanar nu alla äldre att be att få se legitimation om de får oannonserade besök.
– Om de är seriösa hantverkare så kommer de inte ha något emot att legitimera sig. Sen bör man väl vara extra försiktig om det ringer på folk och vill utföra jobb eller tjänster som man inte har beställt, säger Per Sjöberg.