Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisens Drake hoppar upp ett snäpp

/
  • – Jag vill vara med och utveckla polisen, säger Peter Bäckström Drake som blir kommunikationschef för region Mitt när polisens nya organisation blir verklighet efter årsskiftet.

Polisens nya organisation som ska sjösättas efter nyår börjar ta form. Gävleborgspolisens kommunikationschef Peter Bäckström Drake har fått ett chefsjobb i Uppsala.

Annons

Sedan tidigare är det klart att Carin Götblad som bland annat varit länspolismästare i Stockholm blir chef för region Mitt där Gävleborg, Västmanland och Uppsala ingår. Inom regionen blir Gävleborg ett polisområde som ska ledas av Lisa Ström som har jobbat på Säpo förut.

Nu har namnen på ytterligare 89 chefer offentliggjorts. Däribland finns Peter Bäckström Drake som hoppar upp ett snäpp och blir kommunikationschef för region Mitt.

– Jag vill vara med och utveckla polisen. Eftersom min nuvarande tjänst försvinner i den nya organisationen var det naturligt att söka, säger han.

Målsättningen med polisens kommunikationsarbete är större öppenhet mot medborgarna. Men också att jobba mer som man gör på nyhetsredaktioner.

– Det betyder inte att vi ska göra mediernas jobb. Men vi kan bli bättre på att väcka intresse för all information som finns på vårt intranät som hjälper våra anställda att göra ett bättre jobb, säger Peter Bäckström Drake.

Annons