Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisens spaning leddefram till rekordbeslaget

Sandviksborna som är häktade för grovt narkotikabrott har båda dömts för att ha sålt amfetamin.
När polisen fick in tips om att de återupptagit langandet inleddes spaningen som resulterade i rekordrazzian.

De två Sandviksborna som nu sitter häktade för grovt narkotikabrott har båda dömts ett flertal gånger men då till kortare påföljder. Som mest har 34-åringen dömts till tio månaders fängelse för att ha stulit en grävmaskin värd 450 000 kronor. Nu riskerar båda två fängelsestraff upp emot tio år.

Både 34-åringen och 39-åringen är välkända i Sandvikens narkotikakretsar och de har dömts för narkotikabrott elva respektive tre gånger i sina liv. Innan spaningsuppdraget påbörjades hade polisen fått in flera tips om att 34-åringen sålde amfetamin till andra missbrukare.

Det skulle i så fall inte vara första gången. I januari år 2007 dömdes han till fängelse i fyra månader för bland annat narkotikabrott. Vid en husrannsakan hittades en elektronisk våg full med amfetaminrester.

Där fanns också en skärbräda, en kökskniv, en sked och plastpåsar med amfetaminspår på sig. Allt pekade på att 34-åringen langade narkotika men den gången nådde polisen inte hela vägen fram.

Även 39-åringen har ertappats med att sälja droger. I september år 2001 gjorde polisen en razzia i hans hus eftersom de fått tips om att det förekom försäljning av droger där. 39-åringen stoppades när han och två andra män kom ut från ett källarförråd.

En av männen hade 35 000 kronor i sin innerficka. 39-åringen höll i en väska som innehöll en elektronisk våg. Polisen hittade ingenting i 39-åringens lägenhet men i källarförrådet hittades en redlinepåse som innehöll 190 gram amfetamin.

Den låg ovanpå vattenledningarna i närheten av källardörren. 39-åringen nekade till brott men en kvinna vittna de om att hon köpt amfetamin vid tre tillfällen av honom.

Instoppat i ett metallrör i taket hittades dessutom ytterligare två påsar med sju gram amfetamin. Teknikerna hittade dessutom tomma påsar som innehållit amfetamin, en sked med pulverrester och en elektronisk våg i källaren. Polisen hade med andra ord på fötterna när de inledde sin spaning mot de två männen.

34-åringen som togs på bar gärning med en systemkasse full med amfetamin i sin bil har erkänt brott. 39-åringen som inte var i närheten av det något av det beslagtagna amfetaminet nekar fortfarande till brott.