Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisjakt på fyra misstänkta

SANDVIKEN
Fler polisdistrikt har nu kopplats in i jakten efter de fyra män som misstänks ha våldtagit en 13-åriga flicka i Årsunda.

Annons
Större sällskap
- Vi tror att de kan ingå i ett större kringresande sällskap. Vi jobbar på det, säger Torbjörn Larsson, förundersökningsledare.
Efter förhör har flickan givit ett signalement, men ingen person är ännu misstänkt för brott.
Mer vill förundersökningsledaren inte berätta i nu-läget.
- Vi tror på vad hon säger. Det är det vi utgår ifrån.

Mellan 14 och 30 år
Det var i torsdags i förra veckan som flickan anmälde att hon utsatts för sexuellt våld av fyra män i en badhytt på Strandbaden. Händelsen ska ha inträffat vid 22.30-tiden torsdagen den 14 augusti. Hon har i förhör berättat att de för henne okända männen är mellan 14 och 30 år. Vid tillfället bodde de på Strandbadens camping.
Efter fredagens polisförhör har flickan läkarundersökts och fått stöd och hjälp på sjukhuset. I går väntade polisen fortfarande på resultatet från den undersökningen. Även de sociala myndigheterna har fått information om händelsen.

Vågade inte berätta
Flickan väntade en vecka med att anmäla brottet.
Orsaken ska ha varit att hon inte vågat berätta för sina föräldrar om vad som hänt.

JOHAN PIHLBLAD