Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisutredning fortsätter - trots erkännande

Uppsala (TT) Den unga kvinna som greps i helgen misstänkt för att ha dödat en kvinna och skottskadat en man i den uppländska byn Gränsta erkände natten till måndagen skotten.
Enligt Uppsalapolisen är fallet dock långt ifrån löst.

Annons
Polisen larmades tidigt i lördags morse till det lilla samhället utanför Knutby, några mil öster om Uppsala. I en villa fann polisen en skottskadad 30-årig man, och strax därefter hittades en 23-årig kvinna skjuten till döds i sin säng i ett hus intill.
Dagen efter greps den 26-åriga kvinna som nu erkänt dåden. Hon misstänks för mord, försök till mord, och grov misshandel, men trots erkännandet arbetar polisen vidare.

- För närvarande måste vi jobba oerhört brett, eftersom vi inte kan låsa oss vid hennes historia. Vi måste värdera sanningshalten i den. Det är svårt om vi binder oss för tidigt och det visar sig att det är fler inblandade, säger Lena Larsson, informationsansvarig vid Uppsalapolisen till TT.
Larsson vill inte avslöja vad kvinnan angett för orsak till skotten eller hur många skott som avlossats.
- Nej, det kan jag inte gå ut med ännu. Vårt arbete blir nu att titta på om hennes uppgifter stämmer, säger Larsson.
Tror ni på hennes berättelse?
- Vi måste arbeta utifrån det material vi själva fått in. Det återstår mycket ännu. Hennes trovärdighet kan jag inte uttala mig om.
Mordvapnet är enligt Larsson ännu inte funnet.
- Det ska ha varit ett kulvapen. Vi har ännu inte hittat det. Hon lär nog kunna lämna en upplysning om det senare, säger Larsson.
Nya förhör ska hållas med kvinnan i dag. En häktningsförhandling hålls troligen först i morgon, enligt åklagaren Elin Blank.

Samtliga inblandade i fallet har anknytning till en Filadelfiaförsamling på orten som beskyllts för att vara auktoritärt driven.
Den misstänkta kvinnan var tidigare inneboende hos en av församlingens pastorer och dennes tidigare fru, som för flera år sedan omkom i en olycka i hemmet.
Den 23-åriga kvinna som sköts till döds var pastorns nya fru.
I november förra året misshandlade den misstänkta kvinnan den nu mördade 23-åriga kvinnan med en hammare, och tvingades lämna församlingslivet. Hon flyttade då tillbaka till Småland.
Den misshandeln anmäldes aldrig till polis utan har blivit känd först genom förhör. Den skottskadade 30-åringen var även han församlingsmedlem. Han vårdas nu på sjukhus med icke livshotande skador.
Men trots den gemensamma församlingsbakgrunden har enligt Lena Larsson polisen inte funnit någon religiös koppling till morden. Däremot har utredarna granskat pastorns förra frus död.
- Vi har naturligtvis tittat på det fallet. Vi har inte återupptagit någon förundersökning ännu. Det blir i så fall åklagarens sak, säger Lena Larsson.

Mer läsning

Annons