Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker ifrågasätter köp av bioutrustning

Folkpartiet, Moderaterna och Folkhemmet ifrågasätter kommunens köp av biografutrustning för 230 000 kronor. Beslutet togs av kommunchefen och kommunalrådet godkände det.

I tre interpellationer vill Folkpartiet, Moderaterna och Folkhemmet veta hur kommunen kunde köpa biografutrustningen utan några politiska beslut och sedan hyra ut den till Folkets hus för 1 000 kronor per år. Det gör en återbetalningstid på 230 år.

Utrustningen köptes av Björn Wallgren när han stängde biografen i Hofors. Kommunchef Eira Källgren tog beslutet som godkändes av kommunalrådet Marie-Louise Dangardt, S.

Folkhemmets Pär Åslund frågar hur det kom sig att de inblandade inte gjorde rätt i ärendet och om det finns fler liknande typer av stöd till Folkets hus eller till andra organisationer? Han undrar också om rutinerna när det gäller internkontroll kommer att skärpas?

Hans Backman, FP, tycker att det är positivt att det finns en biograf i Hofors men undrar bland annat varför inte en entreprenör fått köpa utrustningen och driva biograf i Folkets hus. Han ifrågasätter också hyresavtalet.

Moderaternas Ziita Eriksson frågar varför inte ett formellt beslut har fattats och om beslutet kommer att anmälas till kommunens revisorer för granskning.