Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker – vågar ni?

Bäste folkvalda politiker, vågar du?

Ska en liten mikroorganism få hela Säljemarviken och den gamla vattenleden Iggösundet att växa igen?

Enligt sjökortet över Iggön är Iggösundet en viktig vattenled för att dem som färdas i småbåtar/kajaker och kanadensare inte skall behöva riskera livet och runda Iggön på öppet hav.

Majoriteten av oss fastboende/sommarboende och de som använder havet som rekreation kräver att Iggösundet muddras, för miljöns och säkerhetens skull. Läs gärna min insändare den 22 juli i samma ämne.

Jag undrar om någon folkvald politiker vill komma ut till oss och se med egna ögon hur Säljemarsviken dör på grund av att Iggösundet håller på att växa ihop med fastlandet. Vad jag förstår så vill Gävle med omnejd vara för turism och friluftsliv. Så kom och förklara för oss varför denna vik och Iggösundet ska dö.

Jag kan skaffa fram kajaker så tar vi en sväng runt Iggön, självklart blir det över öppet hav efter vi har inspekterat det igenvuxna Iggösundet/Säljemarviken. Vågar ni?

Jan Andersson, Nötskär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare