Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politikeradoption ska ge information

GÄVLESju landstingspolitiker i Gävleborg har blivit "adopterade" av RTP, Riksförbundet för trafik- och polioskadade. Politikerna ska hålla RTP i Gävleborg ajour med vad som händer i landstingspolitiken i frågor som rör förbundets grupper.

Annons
- Vi får en personlig kontakt inom varje parti, en livs levande människa som vi känner och som känner oss, säger Agneta Rudsänger, ordförande i RTP i Gävleborg.

Informationskällor
De "adopterade" politikerna är Erik Eriksson, fp, Gävle, Bodil Ceballos, mp, Gävle, Berit Lusth, v, Forsbacka, Birgitta Mårtensson, m, Bollnäs, Hannah-Karin Linck, c, Rengsjö, Siw Karlsson, s, Hudiksvall, och Lars-Erik Häggblom, kd, Edsbyn.
De har kontaktats och accepterat att vara informationskällor för RTP.
- De ger oss information om viktiga beslut som förestår och vi får tillfälle att dela med oss av våra erfarenheter och framföra våra synpunkter, säger Agneta Rudsänger.
Adoptionssystemet har tidigare använts av RTP på riksnivå. Gävleborgsdistriktet är först med att prova det på länsnivå.

Rehabilitering
- Det vi framförallt är intresserade av är frågor som rör rehabilitering, ett område som är mycket angeläget för våra medlemmar, säger Agneta Rudsänger.
RTP är en intresseorganisation för polioskadade, olycksfallsskadade, whiplashskadade, traumatiskt hjärnskadade, ryggmärgsskadade och amputerade. Förbundet bildades 1946 och har i dag 23 000 medlemmar i Sverige varav 400 finns i Gävleborg.

BJÖRN HANÉRUS
026-15 96 34
bjorn.hanerus_gd.se