Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politikerna bör få utse chef

SANDVIKENPolitikerna i kommunfullmäktige bör vara de som bestämmer vem som ska vara chef för kommunens olika förvaltningar.

Annons
Det skriver folkpartisten Nils-Gunnar Kempe i en motion.
I dag är det kommundirektören Svante Nordh som har i uppgift att utse förvaltningschefer. Nils-Gunnar Kempe menar att de senaste omorganisationerna i kommunen har skett enligt "karusellprincipen" och påstår att det mest är slumpen som avgör vem som blir chef var.
Enligt förslaget ska tillsättandet av förvaltningschefer helt underställas kommunfullmäktiges beslut. Dessutom bör andra lägre chefsposter också diskuteras av fullmäktige. Som exempel nämner Nils-Gunnar Kempe posten som ny informationschef, som nyligen gick till vänsterpartisten Odd Westby.
Folkpartiet föreslår även att en chef ska kunna tillsättas på en tidsbestämd period och att de varje år ska avkrävas ansvar för sitt handlade vid en redovisning inför kommunfullmäktige.