Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Populärt fiskevatten mitt i Sandviken

SANDVIKENDen nybyggda bryggan var full av förhoppningsfulla barn med kastspö. Och det dröjde inte lång tid innan den första regnbågsforellen flög genom luften.

I går eftermiddag började sommarens gratiskfiske i Dalbrittas damm för alla mellan sju och 15 år. En som hade bråttom att komma igång var David Söderman, 13 år.
- Det är nästan lite väl trångt, det är lätt att linorna fastnar i varann. Men det blir säkert mindre folk de andra dagarna, gissade han.

Med cykel
David Söderman brukar annars fiska i Storsjön, med pappa och båt, men till Dalbrittas kan han lätt ta sig själv med cykel.
- Det är bra tycker jag, att det är mitt i stan.
Alla barn som vill fiska måste först hämta ett fiskerättsintyg hos Sportinport på Storgatan, som också lånar ut flytvästar.
- På så vis kan vi hålla koll på hur många som fiskar, det får inte bli hur många som helst, säger ägaren Lars-Olov Björnsson.

80 kilo
Så här första dagen tog flytvästarna slut, men fisk finns det gott om. 80 kg regnbåge, var och en på knappt ett kilo har planterats ut.
Förutom barn ska även funktionshindrade kunna använda fiskebryggan, som byggts med hjälp av EU-pengar, men de får själva bekosta sitt fiskekort.
Varje torsdag efter 17 kommer instruktörer från traktens sportfiskeklubbar att finnas på plats för dem som vill ha hjälp.

HANNA JANSSON