Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Potter trollbinder inte

Det nya Harry Potterspelet vet inte riktigt vilket ben det ska stå på. Det levererar väldigt mycket - men inte något som är särskilt kul. Historien berättas hackigt och har man inte sett filmen är det svårt att hänga med. Äventyret kryddas av tre saker: trolleridueller, tillagning av magiska drycker samt att vara sökare i quidditch.
Att kunna duellera med trollstaven är en kul idé, men matcherna blir snabbt slentrian och kombinationerna är få. Att laga magiska drycker är ett minispel som knappt är kul första gången. Det är förvånansvärt svårt att pricka grytan med rätt ingredienser. Det känns överhuvudtaget som en rätt omodern spelidé att plocka rätt sak och röra ner i grytan. Eftersom man gör det återkommande under hela spelet kunde man förvänta sig en rejäl utveckling av konceptet under spelets gång, men det enda som händer är att det blir mer stressigt. Och kombinationen stress och tristess är inte vad man köper spel för.
Quidditchen är tillbaka för första gången på länge, men sporten lider av samma problem som förr; den saknar variationer. Det som blir bra dramatik på film, blir här bara att flyga genom ringar x antal gånger tills den gyllene kvicken automatiskt hittar en.
Utan att vara en total katastrof lyckas inte det här Harry Potter-spelet att nå samma nivå som de tidigare spelen. Att skådespelarna verkar vara mindre porträttlika den här gången gör inte saken bättre för fansen. Nä, skärpning EA!
Thomas Arnroth/TT Spektra