Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Povel peppar kommunens personal

GÄVLEI oktober bjuds kommunens 8 500 anställda på gratiskonsert med Povel Ramel, Charlotte Nilsson och symfoniorkestern.

Evenemanget ska äga rum i Gavlerinken under ledning av Mark Levengood.
- Det ska ses som en uppmuntran. Vi vill skapa en vi-känsla hos personalen, säger kommundirektör Britt Åberg.
Ifjol fick alla kommunanställda roa sig i Furuviksparken för kommunens räkning. Gratiskvällarna var mycket uppskattade och nu vill kommunen upprepa den lyckade stimulansåtgärden i en ny form.
- Det här är ett sätt för oss att visa att vi uppskattar vår personal. Vi är ganska dåliga på det, företagen är mycket bättre, säger Britt Åberg.

Två biljetter var
Varje anställd får två biljetter till gratiskonserterna som är planerade till 18 och 19 oktober. Dagen efter ges en tredje konsert för allmänheten som får betala 295 kronor för en biljett.
Arrangemanget är också ett sätt att uppmärksamma Gävle Symfoniorkester som fyller 90 år i år. Inför konserten måste orkestern hyra in några musiker och kompletteras med ett kompband bestående av trummor, bas, gitarr och piano.

Blandad musik
Repertoaren är inte färdigställd ännu men publiken utlovas en blandning av flera olika musikstilar.
- Charlotte Nilsson har en stor bredd och behärskar både jazz, pop och schlager. Jag vet att hon också har jobbat tillsammans med Fläskkvartetten. Povel har nyligen samarbetat med Göteborgs symfoniker, så det är mycket möjligt att tillfället kommer att utnyttjas till att spela några av de arrangemang som finns. Men med Povel vet man aldrig, han är ju känd som improvisatörernas mästare. Ibland brukar han skriva nytt material för ett visst tillfälle, säger Beryl Lunder, chef för Gävle Symfoniorkester.
Konserterna beräknas kosta kommunen en knapp miljon kronor.

ERIK WIKSTRÖM
026-15 96 29
erik.wikstrom