Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för bakluckeloppis

Ett bakluckeloppis hölls för första gången i Gävle i går.
Stånd efter stånd sattes upp på taket till Åhléns.
– Det här är skitkul, sa en av kunderna på språng mellan två stånd.

Klockan tolv i går öppnade Gävles första bakluckeloppis på parkeringen över Åhléns. Från ungefär 20 bilar salufördes traditionella loppisprylar som ljusstakar, koppar, ramar, böcker, krukor kläder, allt möjligt kort sagt.

Men det var inte bara från bakluckor som sakerna plockades fram.

Joakim Bergström var på plats med en stor svart skåpbil full med varor till försäljning.

Han hade skjutit upp bakre bildörren och därinne syntes en metallfärgad citruspress och en statyett av trä. Från taket ner hängde kläder i olika storlekar och färger. Och på borden framför bilen fanns allehanda prylar

– Leksaker brukar gå åt bäst. Böcker säljer bra också och barnkläder, säger han.

I tre års tid har han haft som extraknäck att åka till olika platser och sälja sådant han och hans tjej inte behöver längre.

– Ibland köper jag lika mycket som jag säljer. Förtjänsten brukar inte bli så stor. Jag gör det här mest som en kul grej. Köpslåendet är roligast. Därför har jag aldrig prislappar på det jag säljer.

Han bor i Gävle men åker ibland ända till Skärholmen i Stockholm för att sälja och köpa grejer. Han hävdar att kommersen där är störst i landet.

– Men här i Gävle har jag aldrig sålt lika bra som i dag, säger han.

En ung kvinna köper varor av honom.

– Jag vill inte vara med i tidningen, men du kan skriva att det här är skitkul, säger hon och hastar iväg till nästa stånd.

En som däremot gärna figurerar i tidningen är Roger Jansson från Gävle.

Han är på plats för att se om någonting intressant är till salu. Något av intresse för hans del betyder framför allt filmer.

– Jag var på loppis i Stockholm i går. Men en loppis som den här har jag aldrig varit på förut.