Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för GD:s nya tv-satsning

I dag sänder vi första avsnittet av Fredagsmagasinet. I Gefle Dagblads nya tv-satsning tar kulturredaktör Lisa Pehrsdotter och reporter Niklas Sundin upp veckans viktigaste nyheter och guidar dig inför helgen.

Varför ska man titta på Fredagsmagasinet?

Lisa: För att få koll. Både på vad som hänt under veckan och vad som händer i helgen. Vi kommer att prata om nöje, sport och de största nyheterna.

Niklas: Vi kommer också att göra fördjupningar i något aktuellt ämne och bjuda in spännande gäster så ofta vi kan. I första avsnittet pratar vi med Gefle Dagblads ledarskribent David Nyström om hans uppmärksammade ledare om att Jimmie Åkesson har radikaliserat SD. I studion låter vi även Sverigedemokraten Richard Carlsson ge sin syn på saken.

Lisa: Dessutom berättar Linnea Andersson vad Syndikalisterna gör på Internationella kvinnodagen på lördag.

Vad är unikt med programmet?

Niklas: Det finns inget annat tv-program som sammanfattar vad som hänt i Gästrikland och berättar vad som händer i helgen. Vår tyngd är att vi har en nyhetsredaktion i ryggen som vi kan använda oss av.

Lisa: Jag och Niklas kommer förstås att sätta vår egen prägel på programmet. Som kulturredaktör är jag en opinionsperson medan Niklas som reporter måste hålla sig lite mer neutral.

Kan man som läsare påverka innehållet i programmet?

Lisa: Absolut. Det vore vansinnigt roligt om folk hör av sig och berättar vad de vill se.

Niklas: Mejla oss eller webbredaktionen. Ju fler som hör av sig med synpunkter desto bättre.

Ett nytt avsnitt av Fredagsmagasinet kommer att finnas på gd.se från klockan 10 varje fredag.

Fotnot: Adressen till webben är webredaktionen@gd.se