Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pride: Lika rätt är allas rätt

Den här veckan är Gävles egen Pridevecka. Vi är oerhört stolta att leva i ett land där årets största politiska manifestation varje år handlar om människors rätt att älska och vara vem de vill. Vi, gröna kandidater i Sandviken, Gävle och Gävleborg vill fortsätta stärka HBTQ-personers rättigheter, skriver Miljöpartiet de gröna.

Unga HBTQ-personer mår allt sämre. Miljöpartiet vill se kraftfulla förbättringar av hur psykiatrin och skolan möter unga som behöver stöd. Vi vill både stärka barn- och ungdomspsykiatrin, ungdomsmottagningarnas psykiatriska kompetens och elevhälsan. Den som mår lite dåligt ska inte behöva börja må väldigt dåligt för att få stöd.

Särskilt utsatt är gruppen asylsökande och nyanlända HBTQ-personer. När reglerna för asylinvandring skärpts har många HBTQ-flyktingar hamnat i en väldigt svår situation. Det är inte rimligt att Sverige utvisar HBTQ-personer till länder som väntar med hårda straff.

För oss i Miljöpartiet understryks vikten av HBTQ-politiken av de senaste årens framgångar för högerextremismen. När nazister begränsar HBTQ-ungdomars möjlighet att hålla möten och riksdagens talman beskriver Pride som ett sjukt jippo är det viktigare än någonsin att stå upp för ett öppet och fritt Gävle, Sandviken, Gävleborg och Sverige.

Om vi får bestämma ska vi skapa ett grönare Sverige. Ett grönare Sverige handlar inte bara om ett Sverige som tar ansvar för vår klimatpåverkan, utan också ett Gävle, Sandviken och Gävleborg där var och en som identifierar som HBTQ-person är trygg och kan leva sitt liv som hen önskar. Nu. Lika rätt är allas rätt.

Miljöpartiet

Therese Metz

kommunalråd i opposition Gävle

Emanuel Hort

tvåa på listan till kommunfullmäktige i Gävle

Rejn Karlgren

kommunalråd i Sandviken

Joann Ling

regionfullmäktigekandidat och distriktsordförande Gävleborg

Andréa Bromhed

riksdagskandidat Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel