Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Privatpersoner sugna att bo högt upp i Svanen

Uppemot 40 personer har visat intresse för att flytta in i "Svanen".

Främst handlar det om privatpersoner som vill bosätta sig i byggnaden – så högt upp som möjligt och med utsikt åt flera håll.

Bröd: Länsförsäkringar Gävleborg satte in en annons i tidningarna.

I annonsen stod att den som ville kunde fram till 30 juni visa intresse för att bosätta sig eller ha någon form av verksamhet i den planerade skyskrapan "Svanen" vid Teknikparken.

Uppemot 40 intresseanmälningar kom in, främst från folk som redan bor i Gävle eller närområdet

– Framför allt privatpersoner har hört av sig. De har visat ett mycket angeläget intresse av att bosätta sig i skrapan, säger Birger Lövgren, vd på Länsförsäkringar Gävleborg.

Han berättar att de som hört av sig frågat om kostnaden och om bygget blir av och i så fall när.

– Prisnivån ligger på övre spannet av vad som gäller i Gävle. Om vi inte kan sälja till den nivån kommer skrapan inte att byggas överhuvudtaget. Byggnaden blir smalare och smalare ju högre den byggs och då blir det också dyrare och dyrare att bygga. Därför kommer lokalerna högst upp att kosta mest. 80 procent av lokalerna måste vara uthyrda på förhand om bygget ska bli av. Under 2010 kommer vi säkerställa det intresset.

De som hört av sig har också ställt flera frågor om utsikten.

– Helst vill de bo i fyror med utsikt åt flera håll. Utsikten mot stan och havet prioriteras.