Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Proffsiga artister jagade bort kylan

Det gråkalla vädret kändes långt ifrån sommarkväll. Men det struntade den i, den stora publiken som samlats framför scenen på Slottstorget. Nanne Grönvall lockade kanske många, men det var Fredrik Swahn och Babsan som jagade bort kylan.

I går drog de igång årets första Sommarkväll på stan.

– Jag är här för Nanne. Hon sjunger så bra och så ser hon bra ut och är glad. Hon är jätteduktig, sa Johan Norman som myste i medhavd stol.

Även Hans och Marianne Rolén hade kommit främst för Nanne Grönvall.

– Vi ville se Nanne uppträda, därför är vi här. Hon är pigg och alert och alltid så glad, inspirerande helt enkelt, säger Marianne.

Men om nu epitetet duracellkanin är paxat för Nanne Grönvall, vad ska man då kalla Babsan? Energinivån är knappast lägre där. Sockerchock kanske?

Helt klart är att Gävle älskar sin Babsan. Oförställd glädje smittar. Självdistans också.

Och i går skrattade hela Slottstorget åt Babsans och Fredrik Swahns glada, spontana, men väldigt professionella trams.

– Gu, va kul människor i Gäävle, sa Fredrik Swahn.

– Ja, men ja saknar Bocken. Men det finns väl i och för sig många i publiken, svarade Babsan.

De buggade med varandra, Babsan bytte klänning några gånger, de tog upp människor på scenen, sjöng sommaren är kort i dansbands- och reggaeversion och fick publiken att sjunga Malena Ernmans La Voix bättre än Malena själv gjorde på Skansen för någon vecka sedan.

– Hörrni, om det är svårt för er karlar så kan ni korsa bena så ni klämmer åt kulorna. Då brukar det gå bättre, sa Babsan.

Åldersspannet i publiken var stort och scenkonstnärerna fick alla, även de coolaste kidsen, att sjunga Varmkorvboogie ur allsångshäftet. Några av dem dansade.

– Vi har åkt från Tierp för att se Nanne, men även för att se folk och så. Men det här, Babsan och Fredrik Swahn, får en att vilja dansa. Och så är de roliga, sa Moa Bergfoth som tog en svängom med kompisen Amina Magnusson.