Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Promenad för hälsa och miljö

Hofors kommun startar en stegtävling under sex månader. Målet är att få en friskare personal och bättre miljö då fler lämnar bilen hemma.

Med början från Folkhälsoveckan ska personalen i Hofors kommun starta en stegtävling. De anställda på de olika arbetsplatserna ska bilda lag som sedan tävlar om vem som går flest steg.

Syftet med stegtävlingen är att motionen ska ge piggare personal och en bättre laganda på arbetsplatserna. Samtidigt ska miljöbelastningen minska då fler väljer att lämna bilen hemma och gå till jobbet.

Innan tävlingen ska deltagarna få besvara en enkät där de redovisar hur man upplever sin hälsa och sina vanor. Inte minst attityden till att ta bilen till jobbet undersöks då man vet att de flesta har mindre än fem kilometer till sin arbetsplats.

Efter tävlingen få deltagarna sedan besvara hur de upplever sin hälsa och om motionen gett bättre kondition. De bästa lagen kan vinna priser och vinnande lag får en helkväll på Kratte Masugn.