Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Protest mot ungdomsgård i Folkets hus

Ungdomsgården i Järbo ska utrymmas på grund av dåliga lokaler. Kommunen har föreslagit att ungdomarna kan vara i Folkets hus. Men den lösningen gillar varken ungdomarna eller fritidsledarna. Nu har de samlat in 1 500 namn för att visa sitt missnöje.

GD har tidigare berättat att ungdomsgården i Kyrkskolan i Järbo måste flytta ut. Ventilationen är så dålig att ungdomar med astma får svårt att vistas i lokalen. Problemet är bara att det inte finns något passande alternativ. Därför har en namninsamling ordnats, och resultatet blev över förväntan.

– Det är några av tjejerna som brukar vara här på gården som har tagit initiativ till namnunderskrifterna. De fick in 1 500 namn, vilket är väldigt bra, säger Marianne Åsberg, fritidsledare.

Namninsamlingen skickade de till kultur- och fritidsförvaltningen, som också har kommit med ett förslag att ungdomsverksamheten ska flytta till Folkets hus i Järbo. Men än är ingenting bestämt.

På fredag är det ett möte med Folkets hus representanter för att prata om praktiska lösningar. Men Marianne Åsberg säger att det inte är en bra lösning.

– Den lokalen används redan för olika verksamheter och fester och det kan bli svårt att få plats. Det kommer att vålla problem. Vart ska vi ta vägen när det är andra arrangemang där?