Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Protestlista mot varg överlämnad

Nu har namninsamlingen med drygt 700 namn mot utplacering av varg lämnats till kommunstyrelsens ordförande, Magnus Jonsson, S.
– Det här visar tydligt vad Ockelboborna vill, säger han.

I gårdagens tidning skrev GD om Jan Lööke som tillsammans med Sören Sundqvist från Åmot och Bosse Englund från Ockelbo gjort en namninsamling mot att vuxna vargar utplaceras i Ockelbo.

Länsstyrelsen har skickat ärendet på remiss och ska snart ha in ett yttrande från kommunen. Av den anledningen var det som namninsamlingen gjordes.

På bara två veckor lyckades de få in drygt 700 namnunderskrifter. Och i går vid lunchtid överlämnades listan till kommunalrådet Magnus Jonsson vid Jädraås herrgård.

– Vi vill inte att varg ska utplaceras här. Vi törs inte jaga med hund. Det är för jäkligt att vi måste åka 30 mil för att jaga, säger Jan Lööke.

– Men vi vill också att kommunen ska få rätt att besluta om skyddsjakt i fortsättningen. Så görs i Norge och i renbetesland. På det sättet kan man snabbt få bort besvärliga vargar.

Magnus Jonsson var nöjd med att frågan väckt så stort engagemang i kommunen.

– De fick ihop drygt 700 namnunderskrifter på bara två veckor och det visar tydligt vad Ockelboborna vill. I vårt remissyttrande till länsstyrelsen ska vi skicka med namnlistan.

Enligt Magnus Jonsson tänker de även trycka på för att få information om också utplacerade vargar ska innefattas av skyddsjakt.

– Vi vill i ett samarbete med länsstyrelsen kunna ha möjlighet att få bort alla djur med ett oönskat beteende. Och det oavsett om det gäller elefanter, björnar eller vargar.