Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publiken sviker

/

Ibland tycker jag lite synd om banden som spelar på Nebraska. Upplägget är härligt avspänt och starttiden är bra, effektiviteten under kvällen är strålande men det är nästan alltid för liten publik.

Annons

Ingen kan skylla på att det är för dyrt då man betalar vad man tycker det är värt.

Ryggrad är Kattis Larsson och Ann Britt Kubulenso. Karga sånger om karga ämnen, Kattis tar i och påminner ibland om Kajsa Grytt, första låten ”Man eller mus” lade ribban på kraftfulla sånger om relationer och döda mammor. Ryggrad avslutade med en svensk cover på Madonnas ”Express Yourself”, som löd ”Nöj dig inte med skrot”.

The Backer Band från Torsåker spelade kompetent musik, som en snällare version av hårdrock. Det är inte alls dåligt men faktiskt ganska intetsägande och lite trist, rock jag hört alldeles för ofta med texter som bara är fräsiga ord.

Ismael är något helt annat, amerikansk alternativ rock som inte låter speciellt annorlunda. Texter med hög innehållsfaktor och med ett vemod i botten. David Berjlund citerade Erik Almqvist när bandet spelade en flyktingsång kallad ”Det stora tysta landet”. Vi fick även höra den nya singeln ”Stjärna du var”, som är lite poppigare än det tidigare materialet. En fin sång om att man aldrig blev det som man hoppades på. Ismael har förändrat sig, lite lättare och Ronny Grubbs och Bengt Westins rytmsektion är suggestiv medan Davids röst gör att de ibland kan kännas som en strävare och dystrare version av Tomas Andersson Wij. Ser fram emot albumet som är i antågande.

Peter Alzén

Annons