Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Racingens elit till Tierp

Två månader efter julafton kommer den verkliga klappen till alla motorsportintresserade. TTA, racing i absoluta elitklass, gästar Tierp Arena i höst!

Annons

Närmare bestämt är det lördagen den 15 september som det är dags. Redan nu byggs banan, en två kilometer lång slinga som delvis kommer att nyttja den befintliga dragstrippen. Dess utseende avslöjas vid en presskonferens i april.

– Vi är oerhört stolta att kunna erbjuda banracing av absolut toppklass i Tierp, förklarar Lars-Erik Lindberg på Tierp Stockholm Arena (som är det korrekta namnet på anläggningen).

Ifjol slog banbyggarna och arrangörerna världen med häpnad genom att på rekordtid ta fram en av de främsta anläggningarna i världen för dragracing. Arenan är värderad till fantastiska en kvarts miljard kronor.

Nu är det alltså dags för banracing. Ända sedan 60-talet har det planerats för sporten i Stockholmsregionen, och nu blir det alltså äntligen verklighet.

TTA, elitserien, tar under året upp kampen med STCC om att vara svensk racings kungaklass. I nuläget verkar det som att TTA lockar de flesta av toppförarna.

– Jag slogs med stor häpnad första gången jag besökte Tierp. Här har vi en anläggning av yppersta klass. Jag kan knappt bärga mig inför tävlingen här i höst, säger Jan ”Flash” Nilsson, representant för TTA och svensk racings stora profil.