Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rädda Sandbacka jobbar vidare

SANDVIKEN
Synpunkterna om Sandbacka skola strömmar in till kommunen.

Annons
Fram till den 30 september får nämligen allmänheten tycka till om förslaget att lägga ner skolan och flytta eleverna till Murgårdsskolan och Västanbyns skola.

Informationsblad
För att få ännu fler att göra sina röster hörda har föräldragruppen Rädda Sandbacka delat ut ett informationsblad om hur man skriver ett remissyttrande till alla på skolan.
Målet är att "beslutsfattarna i kommunen ser att många är engagerade och att förslaget att lägga ned Sandbacka skola ej passerat obemärkt", som de skriver.
Men spelar det någon roll att 100 föräldrar tycker likadant?
-Det vet jag faktiskt inte. Jag har aldrig försökt lägga mig i politik tidigare, säger Urban Johansson, en av initiativtagarna till brevet.
Brevet har de delat ut eftersom alla inte har tillgång till internet, och kanske inte vet hur man skriver ett remissyttrande, menar han. Om det sedan påverkar något återstår att se.

Tre högar
Enligt kommunalrådet Stefan Hedin kan man lägga de synpunkter som hittills kommit in i tre högar.
Barn som går på skolan, föräldrar till barn på skolan och övriga. Den tredje högen är tunnast.
Stefan Hedin uppskattar att folk tycker till, men betonar att de förtroendevalda i slutändan måste väga in helheten i sitt beslut.
- Om man skulle ta hänsyn till varje enskild synpunkt i alla fall skulle man bara stå och stampa och inte komma någonstans, säger han.

MAGNUS LUNDQUIST