Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Räddade en poäng – men deppade efteråt

Björn Berglund räddade visserligen en poäng när han skruvade in en frispark på tilläggstid.
Men Sandvikens IF deppade efter 3–3 mot IFK Östersund – när laget nu kan ha slarvat bort möjligheten till avancemang.
– Det blir bara jobbigare och jobbigare, säger Berglund.

Annons

För drygt en vecka sedan hade Sandvikens IF ett jätteläge att lägga beslag på förstaplatsen i tabellen, den som innebär avancemang till division 1.

Två matcher senare är läget nu mer eller mindre nattsvart.

Mot Piteå i seriefinalen spelade SIF bra, men släppte in fyra mål och förlorade med 3–4. Mot IFK Östersund på söndagseftermiddagen klappade försvarsspelet ihop och bollarna fortsatte att rassla i fel nätmaskor.

Östersund sköt tre skott – och gjorde tre mål.

– De får tre lägen och gör tre mål. Det är inte okej någonstans. Framför allt inte på vår hemmaplan, suckade Björn Berglund.

Utan honom hade Sandviken också blivit helt utan poäng.

Han gav dels laget en 2–1-ledning 65 minuter in i matchen – efter att förre SIF-profilen Rickard Viklöf orsakat en straff – och dels skruvade Berglund in en frispark – i den 93:e minuten.

Den delikatessen betydde 3–3, men kort innan hade Östersund chockat hemmalaget med att kvittera till 2–2 i den 69:e minuten och dessutom skickat in 3–2-målet i den 89:e minuten.

Bägge baklängesmålen efter svajigt SIF-agerande i försvarsspelet.

– Jag vet inte vad det beror på. Vi försvarar med många spelare, men vi måste vara betydligt mer aggressiva och ödmjuka, säger Berglund, som kan konstatera att den där förstaplatsen som nyligen var så nära nu är långt, långt borta.

Samtidigt vann serieettan Piteå hemma mot Härnösand med 3–0 och plötsligt har Sandviken hela åtta poäng upp till tabelltoppen.

– Hoppet är det sista som överger oss, men det är klart att det blir tufft och svårt. En poäng i den här matchen är ändå en poäng, men vi behövde ju alla tre.

Det var besviket i SIF efter det oavgjorda resultatet hemma mot nykomlingarna och efter slutsignalen samlades laget i mittcirkeln och pratade ut.

– Vi pratade om att det inte är "good enough". Två matcher i rad har vi inte klarat av att behålla en ledning. Vi blir för naiva och spelar inte som ett ledande lag, säger SIF-tränaren Anders Boman.

– Det känns pissigt, helt enkelt. Men det är bara att kriga vidare, tillägger han.

Sandviken tappade dessutom andraplatsen och har fått se Anundsjö kliva förbi i tabellen. I nästa omgång, på söndag, ställs SIF mot Hudiksvall på bortaplan och då, vid förlust, passerar även hälsingelaget Sandviken i tabellen.

– Det är en viktig match. Det gäller att vi inte gräver ner oss nu, säger avslutar Boman.