Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rådig insats belönades

GÄVLEBarn & Ungdoms tillförordnade chef Ulf Hellström tackade i går 15-åriga Sladana Draganic för att hon förhindrat att Stenebergsskolan fattade eld på onsdagskvällen.

- Det var jättebra gjort! sade han och lämnade över blommor och biocheckar.

Han hade på morgonen läst i Gefle Dagblad om hur Sladana Draganic fått syn på ett brinnande bildäck intill den nyrenoverade skolan och sprungit hem och larmat räddningstjänsten. Tack vare det snabba larmet kunde brandmännen snabbt släcka elden och skolan klarade sig utan skador.

Ulf Hellström säger att det hade varit katastrof om skolan hade börjat brinna och Sladanas mamma Dragica Slavnic tillägger att det varit många skolbränder runt om i landet.

Sladana Draganic ska börja åttan till hösten, men innan dess kanske det hinner bli ett biobesök. Vilken film hon ska använda biocheckarna till har hon inte hunnit bestämma.

- Kanske Men in black, säger hon.